De praktiska husgeråden

Det remarkabla köksbandet De praktiska husgeråden såg dagens ljus en sensommarkväll 2011.

Jag (Gunnar) gick som vanligt runt som en värpsjuk höna bland grytorna och funderade över var, när och hur man får fram en orkester som likt kökets husgeråd kan vispa ihop en musikalisk husmanskost på enkla råvaror.

Svaret fann jag i:

Martin ”Sleven” Olsson
Gitarr, Bas och Kompositör

Uppvuxen på Orust med dragspel och sjömanstrall i ena örat samt vågskvalp, hönsakackel och diverse motorljud i det andra! Han har utöver sin musikaliska talang en oerhörd begåvning i att återge all världens folkmusik. Detta fick jag till min stora glädje erfara på en turné när vi satt i bilen. Under sträckan Stockholm – Kalmar fick jag bland mycket annat uppsjunget för mig musik från Lubumbashi i södra Zaire, Ulaanbaatar i inre Mongoliet, Shikoku i södra Japan och ifrån distrikt i nära nog hela arabvärlden!

Mårten ”Vispen” Magnefors
Trummor, kastruller och diverse köksredskap

Denna man tycks höra rytmer och beats överallt! Till replokalen kommer han alltid endast med ett par trummstockar så visar det sig vad som ska bli hans instrument för dagen! Det kan vara en tom resväska, en gammal väckarklocka, ett urdrucket mjölkpaket eller allt på en gång!

Olof ”Skalarn” Källström
lirar gura och jonglerar med tomater!